2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Skanusis obuolių pyragas


Jei savo žmogaus paklausčiau, kokį pyragą iškepti, jis visada atsakytų, kad obuolių.
Nesvarbu tai vasara, žiema ar kitoks metų laikas ,bet atsakymas dažniausiai būna tas pats.
Mėgsta jis visokius kepinius ir su viskuo, bet kepiniai su obuoliais numeris vienas.
O man obuolių pyragai asocijuojasi su rudeniu, su gražiu, saulėtu ir spalvotu rudeniu.
O dar tas užburiantis cinamono kvapas, kuris pasklindą po visą virtuvę...eh prisipažinsiu,kad aš laukiu rudens ir net labai!
Šis obuolių pyragas labai greit pagaminamas ir taip pat greit suvalgomas, taigi kepamas buvo ir bus dažnai:)


Reikės:
150 g sviesto
100 g miltų
1 a.š.kepimo miltelių
4 dideli obuoliai
2 dideli kiaušiniai
100 g cukraus
3 v.š.romo ar brendžio(nebutinai)
žiupsnelis druskos 
1/2 a.š.cinamono

Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
Kitame dubenyje iki purumo išplakti kiaušinius su cukrumi, įpilti romo ar brendžio, viską gerai permaišyti. Išlydyti sviestą ir supilti į kiaušinių masę, išmaišyti ir po truputį vis maišant suberti miltų mišinį, bei cinamoną.
Nulupti obuolius, juos supjaustyti vidutinio dydžio skiltelėmis ir įmaišyti į tešlą.
Kepimo formą ištepti sviestu ir  kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min arba, kol įkišus medinį pagaliuką jis liks sausas.
Atvesusį pyragą apibarstyti cukraus pudros ir cinamono mišiniu.
Skanaus!



Receptas rastas:seasaltwithfood.com



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą