2013 m. rugpjūčio 29 d., ketvirtadienis

Vištienos šlaunelės su citrinomis ir čiobreliais


Mažai pastangų, bet rezultatas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir mano žmogų, kuriam netrūko nei garnyro, nei papildomų padažų ar pagardų.
Puiki, sultinga, minkšta ir iš tiesų labai skani vištiena!
Gan intensyviai jaučiamas citrinos skonis, bei neįkirus kartumas.
Butinai kartosiu ir kitam rekomenduosiu:)

  
Reikės:
6-8 vištų šlaunelių
1 v.š.alyvuogių aliejaus
2 v.š.sviesto
3 skiltelės česnako
2 svogūnai
2 citrinos
2 v.š.šviežių čiobrelių
1 v.š.citrinos sulčių
druskos

Įkaitinti orkaitę iki 220C. Dubenyje sumaišyti aliejų, ištirpintą sviestą, traiškytas česnako skilteles, smulkiai kapotus čiobrelius, citrinos sultis ir šiek tiek druskos. Gautu mišiniu įtrinti vištų šlauneles ir palikti 30 min. Ketvirčiais supjaustyti svogūnus,griežinėliais citrinas. Į kepimo indą sudėti vištieną ir pašauti į orkaitę 15 min. Tuomet ten pat sudėti svogūnus ir citrinų griežinėlius. Kepti dar 25-30 min. arba, kol mėsa bus minkšta ir lengvai skirsis nuo kaulo.
Skanaus!


Receptas rastas:Virtuvė Nr.4(34)

1 komentaras: