2013 m. liepos 19 d., penktadienis

Čirviniai blynai su varške ir riešutais



Sklindžiai...lietiniai...mieliniai blynai...pancak'ai...oooo taip! Mės blynų megėjai ir drįstu teigti, kad esame blynomanai(yra toks žodis?:)) Bet kuriuo atveju valgome juos gan dažnai ir po daug, kitaip nemokam, o ir nereikia, nes blynai yra gėrių gėris.
Čirviniai blynai yra mūsų topų topas, tik niekaip neatrasdavau tinkamo recepto, tai per riebūs, tai per daug traškūs, vis kažkas būdavo ne taip, bet ties šiuo receptu manau apsistosiu ilgam. Minkšti, purūs, skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, o,jei dar avietės atkeliauja į draugiją, nieko daugiau nebereikia, tik mėgautis kartu su pienu ar karštu gėrimu.


Reikės:
4 kiaušiniai
3v.š.cukraus(jei mėgstate saldžiai,dėkite daugiau)
100g sviesto
130g varškės(naudojau trintą)
150g miltų
1.a.š.kepimo miltelių
250g pieno
50g smulkiai sutrintų riešutų(naudojau migdolus ir lazdyno riešutus)

Įmušti kiaušinius ir juos išplakti su cukrumi.
Ištirpinti sviestą ir supilti į kiaušinių masę.
Sudėti varškę, supilti pieną, miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir galiausiai riešutus.
Kepti čirvinių blynų keptuvėje.
Skanaus!


 
Receptas rastas:spice.lt


13 komentarų:

  1. Wow!
    Taip paprasta, o taip gardžiai atrodo :)
    Ačiū už įkvėpimą. Pradėjau čirvinių blynų keptuvės paieškas :)))

    AtsakytiPanaikinti