2013 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis

Marmurinis keksas su žemės riešutų sviestu



Iš tiesų niekada negalvojau, kad savo laisvą laiką siesiu su gaminimu. Kad geriau nusipirksiu receptų knygą, nei naują batelių porą. Kad laisvu laiku mieliau iškepsiu pyragą, nei skaitysiu įvairius moterims skirtus skaitalus. Kad gamindama atsipalaiduosiu ir taip ilsėsiuos po sunkios darbo dienos.
Netgi po kelių dienų nebuvimo namie, pasiilgstu gaminimo, šilto pyrago gabalėlio ir kartais man tikrai atrodo, kad esu šiek tiek nuo to priklausoma:)
Bet man tai patinka!

Aptikusį šį keksą pas Aguonėlę, nedelsiant skubėjau jį išsikepti.
Iš tiesų jis puikus, nesausas su subtilia riešutų nata, taigi drąsiai rekomenduoju!


Reikės:
125 g minkšto sviesto
125 g cukraus
2 kiaušinių
190 g miltų
70 ml pieno
2 a.š.kakavos
4 a.š.žemės riešutų sviesto
1/2 a.š.citrinos žievelės
1 a.š.kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Sviestą išplakti su cukrumi ir druską iki purios masės. Įmušti kiaušinius, po kiekvieno vis gerai paplakant. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir išsijoti į kiaušinių masę. Supilti pieną ir viską atsargiai išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis, į vieną sudėti riešutų sviestą ir suberti kakavą, o į kitą įtarkuoti citrinos žievelę. Kepimo formą patepti sviestu arba iškloti kepimo popieriumi ir sluoksniais pilti po kelis šaukštus vienos tešlos, o ant viršaus kitos. Galima pamaišyti šaukštu ar šakute, kad susidarytų raštai. Kepti įkaitintoje iki 180C orkaitėje apie 50 min arba tikrinti mediniu pagaliuku, kol bus iškepęs. Atvėsusį apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą