2013 m. rugpjūčio 5 d., pirmadienis

Pyragas su mėlynėmis ir migdolais


Jau šeštadienį pirkdama mėlynes žinojau, kad su jomis kepsiu pyragą. Ir nors mėgstam tiek braškes, tiek avietes, žemuoges, šilauoges ir daug kitų, bet drįstu teigti, kad mėlynės pretenduoja užimti aukščiausią titulą tarp visų uogų.
O dabar apie patį pyragą. Mano žmogus per pusdienį suvalgė beveik visą ir vis kartojo koks jis skanus, nepersaldus ir visoks kitoks puikus, o man jame trūko šiek tiek saldumo ir purumo, bet nepaisant to jis tikrai nėra prastas, tai skanus pyragas, kuris puikiai tiks saulėtai savaitgalio popietei prie puodelio arbatos.
Beabejo galite improvizuoti ir dėti savo mėgstamas uogas ar vaisius.


Reikės:
1 kiaušinio
100 ml pieno
100 ml natūralaus jogurto
3 v.š.aliejaus
400 ml miltų
100 ml cukraus
1 a.š.kepimo miltelių
1/2 a.š.druskos

Viršutiniam sluoksniui:
300ml mėlynių
2 a.š.miltų
2 a.š.rudojo cukraus
3 a.š.migdolų drožlių
1 a.š.cinamono

Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Išplakti kiaušinį su pienu, jogurtu ir aliejumi. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais, druska, cukrumi ir šį mišinį suberti į kiaušinių masę. Viską gerai išmaišyti ir supilti į kepimo popieriumi išklotą formą(20*20). Viršutiniam sluoksniui sumaišyti mėlynes su miltais ir paskleisti ant pyrago viršaus. Galiausiai užberti cukraus, cinamono, migdolų mišinį ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes arba patikrinti mediniu pagaliuku, kol bus iškepęs.
Skanaus!


Receptas rastas:southernliving.com.

  

2 komentarai:

  1. O cia jusu pacios kurtas receptas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas,radusi receptą ji patobulinu pagal save,bet visada įdedu aktyvią to puslapio nuorodą:)

    AtsakytiPanaikinti