2013 m. rugpjūčio 3 d., šeštadienis

Tagliatelle su lašiša ir kaparėliais


Norėčiau, kad para turėtų minimum 48 valandas (daug noriu, tiesa?) Tuomet dar spėčiau pasidžiaugti saulės spinduliais prie jūros pučiant gaiviam vėjui, pasilepinti kvepiančio pušyno ošimu, saulėlydžiu ar tiesiog mėgstama knyga. Bet po gan turiningo Liepos mėnėsio susikaupė nemenka krūvelė nenuveiktų ir nepabaigtų darbų, todėl tenka paaukoti net ir laisvą laiką.
Tikrai nesiskundžiu, nes žinau,kad tai laikina ir mūsų vasara dar nesibaigė, toli gražu ne:)
 O šiems pietums reikėjo kažko greito, bet nenuobodaus, taigi makaronai su lašiša tam puikiai tiko.
Delizioso!


 Reikės:
 Tagliatelle makaronų(naudojau su žolelėmis)
1 nedidelis svogūnas
1 - 2 česnako skiltelės
200 g šviežios lašišos
druskos,pipirų
šlakelis citrinos sulčių
šiek tiek kaparėlių
100 ml riebesnės grietinėlės
žalumynų
aliejaus kepimui

Išvirti makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės.
Kol verda makaronai, susipjaustyti lašišą nedideliais gabalėliais, papipirinti, padruskinti, išspausti citrinos sulčių ir palikti keletai minučių. Svogūną ir česnaką supjaustyti kuo smulkiau ir šiek tiek apkepti ant alyvuogių aliejaus. Ten pat sudėti lašišą, apkepti, po keleto minučių supilti grietinėlę ir patroškinti apie 5 min. Sudėti kaparėlius, viską išmaišyti ir paruoštą padažą supilti ant išvirtų makaronų. Užberti žalumynų ir patiekti.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą