2014 m. sausio 11 d., šeštadienis

Troškinta vištiena su alumi, špinatais ir pievagrybiais


Nesu alaus megėja ir niekada nebuvau, todėl ir į šį patiekalą jo pyliau vos vos, kad jaustųsi tik subtilus ir švelnus kartumas. Gavosi labai minkšta, nuo kaulo atsiskirianti mėsa, taigi receptas tikrai bus kartotinas. Jį aptikau Virtuvės žurnale, kai ką pakeičiau ir štai mėgaujamės puikia, lengvai pagaminama vakariene.


Reikės:
1 kg vištienos blauzdelių
sviesto kepimui
1 svogūnas pjaustytas plonais griežinėliais
3 česnako skiltelės pjaustytos plonais griežinėliais
4 dideli pievagrybiai, padalyti ketvirčiais
50 ml šviesiojo alaus 
300 ml grietinėlės
80 g špinatų lapų
petražolės, krapai
druskos, pipirų

Dideliame puode ant vidutinės ugnies pakaitinti sviestą, kol suputos. Sudėti papipirintas ir padruskintas blauzdeles ir kepinti tol, kol gražiai pagels iš abiejų pusių. Apkeptą vištieną išimti ir atidėti į šalį. Ten pat sudėti svogūnus, česnaką ir kepinti apie 3 - 4 min. Sudėti grybus ir pakepinti, kol vos suminkštės, dar 2 -3 min. Atgal į puodą sudėti vištieną, pagal skonį įberti druskos, pipirų, supilti alų, grietinėlę, palaukti, kol užvirs ir tuomet uždengus dangčiu ir sumažinus ugnį troškinti, kol mėsa bus paruošta, t.y. apie 35 - 40 min. Sumesti špinatų lapus ir pakaitinti juos pora minučių. Pagardinti žalumynais.
Skanaus!



4 komentarai:

  1. Labai gražios nuotraukos. O man vakarais vis kažkokios geltonos gaunasi:(((

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū, Odeta :)
      Vakarais ir man sunku fotografuot, vis bandau susidraugauti su savo fotoaparatu :)

      Panaikinti
  2. Aha aš ir norėjau sakyt - kaip prie lempos puikiai :) tik šešėlius pašvelnint kokiu baldu lapu reikėjo. Aš dar nebandau su lempom fotkint...

    AtsakytiPanaikinti