2013 m. rugpjūčio 11 d., sekmadienis

Pomidorų džemas



Jau senokai žiūrėdama į šį gardumyną varvindavau seiles ir vis svajodavau kaip jį gaminsiu, kai tik prasidės pomidorų derlius.
Jis puikus! Ir nors išeiga nėra lb didelė ,bet pasigaminti iš tiesų verta.
Receptą šiek tiek patobulinau pagal save ir gardinau džemą šviežiais česnakais, bei bazilikais.


Reikės:
1.5 kg pomidorų
400 ml cukraus(naudojau 100 ml rudojo ir 300 paprasto baltojo)
3 v.š.citrinos sulčių
4-5 česnako skiltelės
šakelė bazilikų
1/2 a.š.cinamono
2 a.š.druskos

Nuplautus pomidorus aplieti karštu vandeniu ir nulupti odelę. Supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti į puodą kartu su cukrumi, citrinos sultimis, smulkiai pjaustytu česnaku, susmulkintu baziliku, cinamonu ir druska. Viską gerai išmaišyti ir virti ant silpnos ugnies vis pamaišant apie 1 valandą arba, kol masė taps tiršta. Esant reikalui džemą galima sutrinti blenderiu.
Skanaus!


Receptas rastas:kulinarė.lt

2 komentarai:

  1. Idomiai skamba. O su kuo tas dzemas tinka? Jis kaip uogiene ar prie mesos kokios...?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,rekomenduočiau su sūriais prie vyno taurės,taip pat tiktų ir prie mėsos ar tiesiog valgyti užtepus ant krekerių :)

    Jis gan pikantiško skonio,o priedus galite reguliuoti savo nuožiūra :)

    AtsakytiPanaikinti