2013 m. rugpjūčio 13 d., antradienis

Cheesecak'as su uogomis


Rugpjūtis - tai toks mėnuo, kai vienas gimtadienis veja kitą ir, kai nespėjus atsipūsti vėl keliam taures linkėdami gražiausių žodžių jubiliatui.
Šį kartą tortas keptas ypatingam žmogui. Dar kartą sveikinu, Mama!:)


Pagrindui reikės:
300 g sausainių(naudojau Selga)
150 g sviesto

 Cheesecak'ui:
200 ml cukraus
375 g kreminio sūrio(naudojau Philadelphia)
200 ml grietinės
1 a.š.vanilinio cukraus
3 kiaušiniai

Mėgstamų uogų torto papuošimui(mano atveju tai braškės ir šilauogės)
Braškių skonio želė

Pasiruošti pagrindą. Smulkintuvo pagalba susmulkinti sausainius iki smulkių trupinių ir juos užpilti išlydytu sviestu. Šią masę suberti į kepimo formą, tolygiai paskirstyti, suformuoti kraštus ir kepti įkaitintoje 180 C orkaitėje apie 10 min.  Cheesecak'ui mikserio pagalba išplakti sūrio kremą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilti grietinę ir po vieną įmušti kiaušinius. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Paruoštą masę pilti ant pasiruošto pagrindo ir kepti apie 50-60 min 180 C. 
Iškepusio cheesecak'o viršus turi šiek tiek drebėti. Atvėsinti orkaitėje, o vėliau kambario temperatūroje. Tuo tarpu skiltelėmis supjaustyti braškes ir pasiruošti želė. Vandens pilti ne kaip nurodyta ant pakuotės, o 400 ml. Torto paviršių apdėlioti uogomis, šilauoges mažu kauburėliu sudėti į vidurį, o braškes išdėlioti aplink. Atsargiai šaukšto pagalba supilti pasiruoštą želė ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Leisti pailsėti bent 24 valandas ir tuomet 
SKANAUS!


Iš tiesų tai puikus, nepersaldus ir nesunkiai pagaminamas tortas! Uogos suteikia savito gaivumo, bet puošti galite savo nuožiūra.

Receptas rastas:kraftrecipes.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą