2013 m. gruodžio 16 d., pirmadienis

Marcipaniniai sausainiai


Marcipanui turiu didžiulę silpnybę, mėgstu viską, kas susiję su juo, tiek bandeles, tiek saldainius ar šokoladą su šios masės įdaru. Šie sausainiai buvo skirti vežtis į svečius, nieko sudėtingo ar kažko labai įmantraus, bet, kas mėgsta marcipaną, tai tikiu, kad patiks taip pat, kaip ir mums. Tikrai kepsiu Kalėdoms, nes marcipanas ir didžiosios metų šventės puikiai dera tarpusavyje. O kitais metais pasižadu butinai pasigaminti šios masės pati.

Reikės:
125 g  minkšto sviesto
100 g marcipaninės masės 
2 kiaušinių tryniai
70 g cukraus
150 g miltų
50 g bulvių krakmolo

 Sviestą išplakti su cukrumi ir marcipanine mase iki purumo. Plakant sudėti po vieną kiaušinio trynį. Sudėti persijotus miltus ir krakmolą. Viską gerai išmaišyti. Formuoti nedidelius rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, šakute padaryti sausainiams kvadratėlius ir dėti į įkaitintą 180C orkaitę. Kepti 10 -15 min. Atvėsinti ant grotelių.
Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą