2014 m. sausio 3 d., penktadienis

Makaronai su rūkyto sūrio padažu


Praūžus didžiosioms metų šventėms, atėjo metas sugrįžti į įprastą ritmą, prie begalės darbų ir kasdienės rutinos. Viso šito aš šiek tiek pasiilgau, nes pastarosios kelios savaitės buvo kupinos lėkimo, skubėjimo, svečių priiminėjimo ir daug gaminimo. Tai nėra blogai, viską atperka šventės, praleistos su  artimiausiais ir mylimiausiais žmonėmis, o šios šventės buvo ypač šiltos, sočios, kupinos to gero ir tikro jausmo, kai visi susėdam prie Kūčių ar Kalėdų stalo.
O, kadangi dabar jau 2014 - ieji, vėl nauja pradžia, vėl atverčiame naują baltą lapą, tai linkiu, kad visus šiuos ateinančius metus Jus lydėtų vien tik geros ir teigiamos emocijos, kad visur ir visada Jus lydėtų sekmė, kad neįmanomi dalykai taptų įmanomais, o svajonės virstų realybe.

O štai ir patiekalas makaronų megėjams, kurį pasigaminsite labai greit. Nieko įmantraus, bet po visų švenčių taip norisi konors kasdieniško ir paprasto. Beje toks padažas puikiai tiks prie keptos duonos ar kaip užtepėlė prie įvairių duonelių ir lazdelių.


Reikės:
200 g pasirinktų makaronų
200 g rūkyto lydyto sūrio
2 skiltelės česnako
2 v.š. majonezo
4 v.š. neriebios grietinėlės
1 a.š. rūkytų paprikos miltelių
 šakelė petražolių 

Makaronus išvirti kaip nurodyta ant pakuotės. Kol verda makaronai, susmulkinti sūrį, sumaišyti su smulkintais česnakais, paprika, majonezu, grietinėle ir išlydyti ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje (man pirmasis variantas priimtinesnis, nes mikrobangų krosnelės nenaudojame). Išvirtus makaronus dėti į lėkštę, užpilti pasiruoštu padažu ir apibarstyti kapotomis petražolėmis.
Skanaus!




Padažo receptas rastas: VMG "7 ingredientai draugams"

7 komentarai:

  1. Sveika sugrįžus į eterį :) :):)
    2014 metais noriu palinkėti naujų idėjų, įkvėpimo, ir atradimų savo virtuvėlėje ;)
    O einant prie temos :D tai makaronai atrodo skaniai, po visų švenčių - tikras skanėstas makaronų mėgėjams:D
    P.S. Pasiilgom Tavo patiekalų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū ačiū už tiek gražių žodžių ir linkėjimų :)!
    O makaronai, kad ir paprasti, bet labai skanūs :)

    AtsakytiPanaikinti