2014 m. sausio 10 d., penktadienis

Keptos stintos tešloje


PAGALIAU...pagaliau...pagaliau! Taip lauktos stintos! :) Na iš tiesų labai mėgstam šias mažas žuveles ir visiškai nesvarbu ar jos bus keptos tik su miltais, ar tešloje, ar marinuotos, ar dar kaip nors kitaip paruoštos, nes stintos tikras gardumynas, skanumynas ir super reikalas :) Nieko kažko labai ypatingo nepasiūlysiu ir neišrasiu naujo recepto, bet būtent taip keptos stintos man pačios pačios skaniausios. 


Reikės:
1 kg stintų
2 kiaušinių
200 ml gazuoto mineralinio vandens
3 v.š. krakmolo
4 v.š. miltų
3 v.š. grietinėlės
druskos, pipirų
aliejaus kepimui

Stintas išvalyti, nuplauti, apibarstyti druska, pipirais ir palikti pusvalandžiui. Išplakti du kiaušinius su žiupsneliu druskos, supilti mineralinį vandenį, grietinėlę ir išmaišyti. Dėti krakmolą, miltus, kol tešla bus vidutinio tirštumo, t.y. šiek tiek tirštesnė už lietinių blynų tešlą. Stintas merkti į pasiruoštą tešlą ir kepti, kol gražiai paruduos. 
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą