2013 m. gruodžio 23 d., pirmadienis

Apelsininis aguonų keksas


Mieli mano skaitytojai,
Artėjančių švenčių proga linkiu, kad Kalėdų dvasia atneštų Jums ramybės
Kad Kalėdų džiaugsmas atneštų vilties
O Kalėdų šiluma pripildytų Jūsų širdis gerumu ir tikėjimu.

Nuoširdūs linkėjimai.
Neringa


Reikės:
200 g minkšto sviesto
120 g aguonų
250 g pieno
220 g cukraus
3 kiaušinių
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. apelsino žievelės
4 v.š. apelsinų sulčių

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Į puodą supilti pieną, aguonas ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pienas užvirs. Atidėti į šalį ir palaukti, kol atvės. Išplakti sviestą su cukrumi iki purumo, po vieną įmušti kiaušinius vis gerai paplakant. Kitame dubenyje išsijoti miltus su kepimo milteliais ir druska. Miltų mišinį ir aguonų masę dalimis įmaišyti į sviesto ir cukraus mišinį. Įmaišyti vanilės ekstraktą, apelsinų žieveles ir apelsinų sultis. Paruoštą tešlą supilti į kepimo poieriumi išklotą formą ir kepti apie 55 - 65 minutes, kol įkišus medinį pagaliuką jis liks sausas.
Skanaus!


Receptas rastas:sauletavirtuve.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą