2013 m. liepos 27 d., šeštadienis

Cukinijos ir vištienos blyneliai


Saulėtas šeštadienio rytas prasideda žiūrint pro langą į skubančius praeivius ir gurkšnojant kavą su pienu. Ir nors kavą geriu kasdien, bet savaitgalio rytą ji būna ypatinga. Niekur nereikia skubėti, galiu ramiai susidėlioti dienos planus ir skirti laiko tam, kam šiokiadieniais jo pritrūksta.
Taigi ir šeštadieniniai pusryčiai dažniausiai būna vėlyvi, sotūs ir labiau primenantys pietus.
O, kadangi šaldytuve jau kurį laiką liūdėjo nenaudojama cukinija, skanavome šiuos puikius blynelius, kuriuos pagardinau vištiena ir dviejų rūšių sūriais.


Reikės:
1 ar 2  cukinijos(apie 500 g)
3 virtos vištienos šlaunelės be kaulo
1 svogūnas 
2 kiaušiniai
200 g fermentinio sūrio
30 g Džiugo sūrio
3 v.š.miltų
1 v.š.krakmolo(nebutinai,galite dėti tik miltus)
Krapai,petražolės
Druska,pipirai
Aliejaus kepimui

Cukiniją nulupti ir sutarkuoti. Jei labai vandeninga, nuspausti skystį. Įmušti kiaušinius, sutarkuoti dviejų rūšių sūrius, sudėti pjaustytą vištieną, smulkiai pjaustytą svogūną, suberti pjaustytus žalumynus, prieskonius, sudėti miltus, krakmolą ir kepti iš abiejų pusių.
Tešla turėtų gautis vidutinio tirštumo, taigi jei kepant blyneliai gaunasi labai minkšti reikia įberti dar šiek tiek miltų.
Rekomenduoju valgyti su grietinės/žalumynų/česnakų padažu. Skanaus!


18 komentarų: