2013 m. gruodžio 10 d., antradienis

Keptos dorados su česnakiniu sviestu


Prisiklausiusi ir prisiskaičiuisi puikių atsiliepimų apie šią žuvį, pagaliau ir aš nusprendžiau su ja susipažinti. Ji puiki, nuostabi ir tikrai labai skani! O po šių pietų man atrodo, kad Dorados pirkinių krepšelyje atsidurs daug dažniau. Paruošimo šioms žuvims nereikia įmantraus, aš gaminau su česnakiniu sviestu, citrinomis ir įmečiau kelis mažulius pomidorus. Mums dviems vienos vidutinės žuvies užteko per akis, taigi pagalvojus ir ta kaina nėra tokia didžiulė.
P.S. Pajūrys labai laukia stintų, taigi tikiuosi, kad sekantis žuvies gaminimas bus būtent su jomis :)


Reikės:
2 doradų
40 g minkšto sviesto
saujos petražolių
3 česnako skiltelės
druskos, pipirų
6 riekelių citrinos
įvairiaspalvių mažų pomidoriukų

Doradas išskrosti, kruopščiai išplauti ir nusausinti. Vienoje jų pusėje atsargiai padaryti po tris įpjovas. Žuvies išorę ir vidų pabarstyti druska, bei pipirais. Česnaką labai smulkiai supjaustyti arba susmulkinti elektriniu smulkintuvu, petražoles smulkiai sukapoti, sudėti į minkštą sviestą ir viską gerai išsukti. Česnakiniu sviestu gerai itrinti visą žuvį, įpjovas ir jos vidų. Žuvis dėti į pasirinktą kepimo indą ir ant kiekvienos uždėti po 2 - 3 citrinos griežinėlius. Šalia išdėlioti pomidoriukus ir viską kepti įkaitintoje 200C orkaitėje apie 30 minučių.
Skanaus!

11 komentarų:

  1. oOoooOooo niam niam :) Mes doradas atradome šią vasarą, ir jas kepdavome ant grotelių. Aš vis neprisiruošiu ją orkaitėje išsikepti, nes jos išvalymas namie, o ne lauke, kai žvynai laksto aplink, manęs nežavi :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žvynų mes nevalėme, nes skūros nevalgėm, taigi visas procesas truko labai greit :)
      O va ant grotelių reikės pamėginti, nes įsivaizduoju, kad skonis labai geras :)

      Panaikinti