2013 m. gruodžio 22 d., sekmadienis

Krevetės su česnaku, petražolėmis ir citrina



Tai turbūt pats paprasčiausias, bet asmeniškai man vienas skaniausių krevečių paruošimo būdų. Citrina, petražolės ir česnakas, tai puikus ir fantastiškas trio, o kai prieš šventes laiko tikrai nėra į valias, kai laukia įvairūs kepiniai, dovanų pakavimai, tokios greit pagaminamos vakarienės labai gelbsti. Visada krevetes kepdavau keptuvėje su trupučiu sviesto, bet šį kartą kepiau orkaitėje ir buvo taip pat skanu.


Reikės:
400 g tigrinių krevečių
50 ml aliejaus
4 česnako skiltelės
žiupsnelis druskos
vienos citrinos žievelė
pusės citrinos sulčių
petražolių

Dubenyje sumaišyti aliejų, išspaustas česnako skilteles, druską, tarkuotą citrinos žievelę ir smulkintas petražoles. Šiuo mišiniu įtrinti atšildytas krevetes, palikti šiek tiek pasimarinuoti, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 180C apie 15 minučių. Iškepusias apšlakstyti citrinos sultimis ir užberti šiek tiek smulkintų petražolių.
Skanaus!

4 komentarai:

  1. Skanumėlis:) O kodėl taip ilgai kepei krevetes orkaitėje? Didelės buvo?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nebuvo super duper didelės, o mano orkaitė būtent tiek kepė, matyt čia jau jos bėdos :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mmmm kaip dabar pietums tokių norėčiau :)

    AtsakytiPanaikinti