2013 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

Sparneliai su imbieru, cinamonu ir sezamais



Toks žiemiškas ir labai mums patinkantis, bei skanus derinys. Apskritai vištos sparnelius labai mėgstu, tai matyt skaniausia dalis, todėl vienu kepimu prisikepu daug, na tikrai pakankamai daug ir po to valgau valgau valgau :) Ta apskrudusi odelė, sultingas vidus, na einu pasiimti dar vieną, paskutinį :)


Reikės:
1 kg nuplautų ir nusausintų vištų sparnelių
1/2 a.š. malto imbiero
2 a.š. malto cinamono
5 česnako skiltelės
5 v. š. ryžių acto
4 v.š. alyuogių aliejaus
4 v.š. sojos padažo
druskos pagal skonį
sezamo sėklų 

Dubenyje sumaišyti alyvuogių aliejų, ryžių actą, sojos padažą, imbierą, išspaustą arba labai smulkiai pjaustytą česnaką, druską, bei cinamoną ir viską išmaišyti. Sparnelius užpilti pasiruoštu marinatu ir juos gerai įtrinus, bei įmasažavus palikti marinuotis bent porai valandų,o dar geriau per naktį. Kepti 190C apie 45 - 50 min, o maždaug po 20 minučių apversti, kad apkeptų kita pusė.
Skanaus!


Receptas rastas:honestvanilla.com

2 komentarai: