2013 m. spalio 3 d., ketvirtadienis

Viščiukas su citrinomis ir čiobreliais


Taip ruoštas viščiukas man labai patiko. Sultingas, aromatingas,o svarbiausia, kad su daug čiobrelių, nes čiobrelis man yra gėrių gėris. Kažkada bandžiau auginti jį namuose, kruopščiai prižiūrėjau, bet kažkodėl žalumynai pas mane neauga. Todėl puiki alternatyva nusipirkti jau užaugintą vazonėlyje ir visada turėti jo po ranka.
Viščiukas turėjo būti įdarytas tik citrinomis, bet baigiant kepti įtalpinau dar kelias obuolio skilteles, jos čia tikrai tiko.


 Reikės:
1.2-1.5 kg išvalyto ir nuplauto viščiuko
2 vidutinių svogūnų
2 morkų
1 galvutė česnako
alyvuogių aliejaus
1 nedidelės citrinos
druskos, šviežiai maltų pipirų
nedidelis pundelis šviežio čiobrelio

Viščiuko vidų ir išorę gerai įtrinti druska ir pipirais. Geriau tai padaryti iš anksto ir leisti viščiukui bent kažkiek pailsėti. Svogūnus nulupti, supjaustyti ketvirčiais ar per pusę ir dėti į pasiruoštą kepimo indą. Ten pat sudėti nuluptas ir vidutiniais gabalėliais supjausytas morkas, bei nuluptas (galima ir neluptas) česnako skilteles. Viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir ant jų dėti pasiruoštą viščiuką, į kurį prieš tai sukišti į keturias dalis perpjautą citriną ir čiobrelių saujelę. Pagal originalų receptą citrina pašildoma mikrobangų krosnelėje apie 40 sekundžių, tuomet subadoma arba įpjaunama peiliu, bet šito aš nedariau ir nors tikrai netrūko aromatingumo ir citrinos skonio, bet kitą kartą pamėginsiu ir šį variantą. Viščiuką dėti į įkaitintą 180C orkaitę ir kepti apie 1 val.15 - 1 val. 30 minučių retkarčiais apšlakstant viščiuką išsiskyrusiomis sultimis.
Skanaus!


 Receptas rastas:jamieoliver.com

1 komentaras: