2013 m. spalio 19 d., šeštadienis

Triušiena troškinta vyne su pankoliais, pievagrybiais ir šonine



Triušiena - tai labai sveika ir liesa mėsa, kurioje beveik nėra riebalų, ji visiškai neturi cholesterolio ir yra labai naudinga maitinančioms mamoms, bei vaikams. Triušiena labai gerai virškinama ir teigiama, kad ji pati švariausia mėsa. Šeštadienio pietums skanavome triušieną troškintą vyno padaže su rudaisiais pievagrybiais, pankoliais, bei šonine. Labai skanus patiekalas, kuris tiks ne tik įmantriems pietums, bet ir gražiai progai ar šventei paminėti.


Reikės:
apie 1 kg supjaustytos triušienos
sviesto kepimui (naudojau Ghee)
100 g šaltai rūkytos šoninės
1 svogūnas
pusę pankolio
2 česnako skiltelės
250 g rudųjų pievagrybių
šviežių čiobrelių
šviežių petražolių
1/2 stiklinės baltojo sauso vyno
druska, pipirai

Triušienos gabalėlius įtrinti druska, pipirais ir apkepti svieste iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Dėti į pasirinktą troškinimo indą. Ten pat apkepti nedideliais gabalėliais pjaustytą šoninę ir taip pat dėti į indą, kuriame ilsisi triušiena. Svogūną, česnaką ir pankolį supjaustyti nedideliais gabalėliais, apkepti svieste, kol suminkštės, įberti smulkinto čiobrelio, petražolių, išmaišyti ir dėti prie triušienos, bei šoninės. Galiausiai vos vos apkepinti į dvi ar tris dalis pjaustytus pievagrybius, kuriuos vėlgi deti prie pasiruoštų produktų. Viską užpilti vynu, uždengti dangčiu ir troškinti orkaitėje 180C apie 1 val. - 1 val. 15 minučių, kol mėsa suminkštės. Apibarstyti žalumynais.
Skanaus!


Receptas rastas:cookinginsens.wordpress.com

3 komentarai: