2013 m. spalio 4 d., penktadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su dviejų rūšių sūriais


Visą savaitę guliu lovoje ir bandau kapstytis iš ligos gniaužtų. Nepaisant to pusryčius stengiuos pasigaminti tokius, kurie pamalonintų mano skrandį ir diena nebūtų pilna vien negatyvių minčių ir liūdesio. Neišimtis ir šie pyragėliai, kurie greit pagaminami, nereikalaujantys daug pastangų, bet labai skanūs. Įdaras - fantazijos reikalas, o aš šį kartą gaminau su ožkos pieno sūriu, itališku mozzarellos sūriu, bei pomidorais. Tokius ir panašius pusryčius galėčiau valgyti kasdien su pakartojimu :)


Visi kiekiai priklauso nuo valgytojų skaičiaus.
Vienai porcijai apytiksliai reikės:
 1 lakštas sluoksniuotos tešlos 
1 vidutinio dydžio pomidoras
 šiek tiek mozzarellos sūrio (mocarelos)
šiek tiek ožkų pieno sūrio
šviežių ir džiovintų žolelių ( naudojau džiovintų žolelių mišinį ir šviežius čiobrelius, bei petražoles)
maltų juodujų pipirų

Sluoksniuotos tešlos lakštą atšildyti, šiek tiek pakočioti ir supjaustyti į tris stačiakampius. Šonuose atsargiai įpjauti, kad kepdami gražiai iškiltų. Dėti riekelėmis pjaustytus pomidorus, šiek tiek mocarelos sūrio, patrupinti ožkų pieno sūrio ir viską pabarstyti džiovintomis ar šviežiomis žolelėmis, bei maltais pipirais. Kepti įkaitintoje 200C orkaitėje apie 20 - 25 minutes. Iškepusius pabarstyti šviežiomis petražolėmis ir čiobreliais.
Skanaus!


2 komentarai:

  1. Nerealiai! Net pasigailėjau, kad namie neturiu šaldytos sluoksniuotos tešlos....net jaučiu burnoje skonį:) Lydausi:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Odeta:)
    Va kaip tik geriu arbatą ir galvoju, kad visai neblogai vėl būtų paskanaut šių gardulių:):)

    AtsakytiPanaikinti