2013 m. spalio 7 d., pirmadienis

Prancūziška cukinijų sriuba


Žingsniuoju daug kartų numintais takais. Įkvepiu...iškvepiu... Koks nuostabus ruduo tariu sau mintyse. Toks užburiantis ir pilnas ramybės. Šalimais pasidėjusi pilną pirkinių krepšį, prisirenku šusnį įvairiaspalvių rudeninių klevo lapų, pamerksiu juos į vazą ir kasdien grožėsiuos. Dažnai kartoju, kad rudenį aš myliu, iš tiesų taip ir yra, tai nepaprastas metų laikas, tik ne man.

Nerealiai mėgstu visokias trintas ar pertrintas sriubas. Jos sočios, maistingos, gan greit pagaminamos ir beabejo labai skanios. Man patinka išmėginti vis naujus receptus ir negalėčiau išskirti tos pačios pačiausios, nes visos skirtingos, su kitais priedais, bet vienodai skanios. Šį kartą lepinomės trinta cukinijų sriuba, kurią pagardinome grietinėle ir tarkuotu Džiugo sūriu. O prie tokių sriubų visada pagaminu štai šių skrebučių.


Reikės:
1 kg skubeliais supjaustytų žaliųjų cukinijų
750 ml daržovių sultinio
3 skiltelės česnako
1 nedidelis svogūnas
sauja susmulkintų baziliko lapelių
alyvuogių aliejaus kepimui
5 v.š. grietinėlės
50 g tarkuoto parmezano sūrio (Džiugo sūrio)
druskos, pipirų
petražolių

Puode įkaitinti aliejų ir pakepinti smulkintas česnako skilteles, smulkiai pjaustytą svogūną, cukiniją, bei baziliką. Pagardinti druska ir kepinti apie 10 min. arba tol, kol cukinijos suminkštės. Įberti pipirų pagal skonį, tada supilti pasiruoštą sultinį ir užvirti sriubą. Virti apie 6 - 8 min. neuždengtame puode. Nuimti nuo ugnies, suberti petražoles, supilti grietinėlę ir viską sutrinti elektriniu trintuvu į vientisą masę. Sriubą dar šiek tiek pašildyti, išpilstyti į dubenėlius, užbarstyti tarkuoto parmezano ir patiekti su skrebučiais.
Skanaus!


Receptas rastas:Virtuvė Nr.9 (51-52) 2013

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą