2013 m. spalio 11 d., penktadienis

Sūrio sausainėliai su kmynais ir žolelėmis


Beveik kiekvieną penktadienį važiuojam į svečius arba patys laukiame jų. Po savaitės darbų taip gera pavakaroti su puikia kompanija, atsipūsti ir žinoti, kad šeštadienis ta diena, kai nereikia anksti keltis ir niekur skubėti. Šie sausainėliai puikiai tiks pasisedėjimui prie vyno taurės ar šalto alaus, o taip pat tai puikus užkandis pakramsnojimui žiūrint filmą ar tarkim kelionėje. Žinoma priedus galite dėti tokius, kokie patinka Jums, čia puikiai tiktų alyvuogės, džiovinti pomidorai, česnakai, įvairios šviežios žolelės ir kt.


Reikės:
240 ml miltų
180 g kietojo sūrio (naudojau Džiugą)
1 v.š. krakmolo
1 didesnio kiaušinio (naudojau L dydžio)
60 g minkšto sviesto
žiupsnelio druskos
šiek tiek džiovintų žolelių ir kmynų

Dubenyje sumaišyti miltus, krakmolą, tarkuotą sūrį ir druską. Įmaišyti kiaušinį, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir viską gerai išminkyti. Padalinti tešlą į dvi dalis. Į vieną berti kmynus, o į kitą džiovintų žolelių mišinį. Tešlas pakartotinai perminkyti, suformuoti pailgus ritinėlius, įsukti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve bent 30 minučių. Atvėsusią tešlą supjaustyti 1 cm griežinėliais ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti įkaitintoje iki 180C orkaitėje apie 20 minučių arba, kol sausainiai šiek tiek apskrus.
Skanaus! 


Receptas rastas:neringa-blogas.com


4 komentarai:

  1. Super laiku:) Rytoj turiu nusineįtinį vakarėlį ir visų ingredientų šaldytuve...atrodo labai sočiai ir skaniai:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Odeta, jie išties greit pagaminami ir lb skanūs:)
    Lauksiu atsiliepimo ar patiko:)!

    AtsakytiPanaikinti
  3. O tas jūsų kiaušinis buvo labai didelis? Nes aš įdėjau M dydžio vieną ir pamačiau, kad tešlos nesulipdysiu net per milijoną metų, tai įdėjau dar vieną M dydžio. Tešla susilipdė ir ilsisi šaldytuve.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, kiaušinis buvo L dydžio ir tikriausiai tai mano klaida, kad to nepaminėjau recepte.
    Bet kuriuo atveju tikiuosi, kad sausainėliai gavosi skanūs:)

    AtsakytiPanaikinti