2014 m. balandžio 23 d., trečiadienis

Šalta pomidorų sriuba




Po didžiųjų pavasario švenčių norisi konors lengvesnio, nesinori jokios mėsos, jokio "sunkaus" maisto. Dar viena priežastis ta, kad už lango pagaliau tikras pavasaris, taigi numesti pora kilogramų prieš maudynių sezoną būtų tikrai neprošal. Panaršius internete radau šaltos sriubos receptą,
o, kadangi sriuba dar ir pomidorų, tai nedelsiant pagaminau. Tikrai bus kartojama ir tikiu, kad taps nepamainoma karštą vasaros dieną. 

Žinoma kur kas skanesnė ji būtų iš lietuviškų, tų tikrųjų pomidorų vasarą, tuomet tikiu, kad ir spalva būtų žymiai sodresnė, bet tiek jau to, kaip pirmam kartui viskas čia labai labai gerai :)


Reikės:
1kg pomidorų
4 v. š. obuolių acto
1 a.š. rudojo cukraus
druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus
baziliko lapelių
duonos skrebučių

 Pomidorus subadyti šakute, užpilti verdančiu vandeniu ir pamirkius 2 - 3 minutes nulupti. Pasmulkinti į gilesnį indą, įdėti sauja baziliko lapelių ir gerai sutrinti elektriniu trintuvu. Pagardinti druska, cukrumi, actu, alyvuogių aliejumi ir pipirais. Dėti į šaldytuvą, kol pilnai atvės. Užberti skrebučių ir tuomet Skanaus!

Duonos skrebučiams norimą duoną supjaustyti nedideliais gabalėliais, berti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pašlakstyti aliejumi, džiovintomis žolelėmis ir kepti 180C orkaitėje apie 10 min. arba, kol apskrus.


Receptas rastas: spoonalley.blogspot.com

6 komentarai:

  1. Šaltos sriubos tikriausiai niekad išvis nebandžiau gamint :) Kai karšta tikriausiai labai puikiai tinka.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai taip, tokios sriubos puikiai tinka karštiems orams, ne tik atgaivina, bet ir pasotina :) sekančią žadu gaminti špinatų šaltsriubę su feta pagal VMG :)

      Panaikinti
  2. Neringa, man šalta pomidorinė visada primena, kad jau vasara atėjo ir būtinai Ispanija. Gal dėl Gaspačio, bet man bet kuri pomidorinė primena, kad laikas pagalvoti apie šią šalį ir lagaminus:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi kaip čia gerai skamba...:) Ispanija, gaspačio, eh :)

      Panaikinti