2014 m. balandžio 7 d., pirmadienis

Pupelių ir džiovintų pomidorų salotos


Pastaruoju metu stengiuosi nepirkti daug maisto produktų, nes apžiūrėjus spinteles, šaldytuvą ir padarius mini reviziją, galima paruošti puikių ir fantastiškų patiekalų iš minimalių sąnaudų. Turiu savybę viską kaupti, pirkti tik tam, kad pirkti, nors net nežinau ar kada prireiks, bet kitaip nemoku, todėl ir tenka vėliau suktis iš padėties gaminant vieną ar kitą patiekalą. Pats receptas nusižiūrėtas pas Forellę, tik aš viską pagardinau skrebučiais, bei kietuoju sūriu.

Nesu didelė pupelių gerbėja ir mylėtoja, tai retas produktas mūsų racione ir matyt be reikalo, nes šios salotos paliko puikų įspūdį. Maistingos, subalansuoto skonio ir tikrai labai gardžios.



Reikės:
alyvuogių aliejaus
2 smulkintų česnakų skiltelių
400 g virtų baltųjų pupelių
1 pusžiedžiais pjaustyto raudonojo svogūno
120 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
50 g tarkuoto kietojo sūrio
saujos skrudintos duonos skrebučių
smulkintų petražolių lapelių
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. citrinos sulčių
druskos, pipirų

Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką, kol pradės ruduoti. Sumaišyti su pupelėmis. Sudėti svogūnus, susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, petražoles, supilti alyvuogių aliejų išplaktą su citrinos sultimis, pagardinti druska, pipirais. Užberti tarkuoto kietojo sūrio ir duonos skrebučių.
Skanaus!
 


4 komentarai: