2014 m. gegužės 7 d., trečiadienis

Sezaminiai sausainiai


Šie sausainiai labai geri jau vien todėl, kad primena taip vaikystėje mėgiamus "kozinakus" ir didelį, bei riebų  pliusą dedu dėl greito jų paruošimo, kas pastaruoju metu man labai aktualu. Valgosi šie sausainiai taip pat labai greit, lyg saulėgrąžos, nes suvalgius vieną...antrą...trečią, ranka tiesia imti vėl kito ir kito. Net ir dabar rašydamą šį įrašą skanauju juos su arbata, tikrai labai skanu!


Reikės:
100 g cukraus
50 g rudojo cukraus
1 kiaušinio
150 g sezamo sėklų
55 g sviesto
2 kupinų v.š.miltų

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kiaušinį išplakti iki purumo. Suberti sezamo sėklas, išmaišyti. Suberti dviejų rūšių cukrų, supilti išlydytą sviestą ir sumaišyti iki vientisos masės. Galiausiai sudėti miltus, dar kartą permaišyti ir rankomis formuoti mažus rutuliukus, kuriuos dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą paliekant tarpus. Kepti apie 8 minutes arba kol švelniai paruduoja. Išimti iš orkaitės, leisti atvėsti ir tik tada skanauti.
Skanaus!



Receptas rastas:klonas.lt

6 komentarai:

  1. Labai gražios ir skanios nuotraukos:)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skaniai atrodo, aš labai panašų, bet šiek tiek kitokį receptą ir nusižiūrėjus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tuomet lauksiu įrašo, nes sezamą labai mėgstu :)
      Ačiū už pagyras :)

      Panaikinti
  3. Nuotraukos tikrai vertos susižavėjimo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už komplimentus, Villma :)
      Man labai malonu :)

      Panaikinti