2014 m. balandžio 2 d., trečiadienis

Keptų grybų salotos su lazdynų riešutais


Norisi rašyti ir dalintis receptais daug dažniau, norisi išmėginti vis kažką naujo, nebandyto ir neragauto. Vis perku naujus leidinius, seku mėgiamus tinklaraščius, kurių turiu visą galybę, taigi receptų sąrašas vis ilgėja ir ilgėja. Aš tuo gyvenu ir esu nuo to priklausoma, nes nėra nei vieno vakaro, kad prieš miegą nepavartyčiau kokio žurnalo ar knygos, kad neužlenkčiau dar vieno lapo kraštelio su mintim:Va gaminsiu! ir padėčiau jį prie didelės krūvos, kurie laukia savo eilės. Bet viskam ateis savas laikas ir aš vis naiviai tikiuosi, kad tas sąrašas po truputį mažės, galbūt. :)

Pamačiusi šias salotas pas Elžbietą, žinojau, kad greitu laiku jos tikrai bus pagamintos. Iš tiesų jos puikios, nuostabios ir visaip kitaip geros, o užpilas tiesiog fantastiškas, kuris tikrai tiks ir prie kitų salotų. Aš receptą šiek tiek pakeičiau pagal save ir viską pagardinau mozzarellos (mocarelos) sūrio rutuliukais, jie čia puikiai tiko.


Reikės:
12 nuvalytų pievagrybių (naudojau ruduosius ir baltuosius)
70 g lazdynų riešutų
džiuvesėlių/skrebučių salotoms
sultenių salotų arba špinatų lapų 
100 g mozzarellos sūrio (mocarelos)
aliejaus grybų kepimui

Užpilui:
70 g petražolių lapelių
1 skiltelė česnako
1 v.š. auksaspalvio sirupo
1 citrinos sultys
70 ml alyvuogių aliejaus
druskos

Grybus supjaustyti plonomis riekelėmis, apkepti aliejuje, kol taps gražios ir auksinės spalvos. Riešutus šiek tiek susmulkinti ir apkepinti sausoje keptuvėje, kol šiek tiek paruduos. Padažui visus ingredientus (išskyrus aliejų) susmulkinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės ir tuomet supilti aliejų, permaišyti. Į pasirinktą indą ar salotinę dėti sultenes, suberti džiuvesėlius, riešutus, išdėlioti apkeptus grybus, sūrio gabalėlius ir viską užpilti pasiruoštu padažu. 
Skanaus!


Džiuvesėlius salotoms, kurie tinkami ir prie įvairių sriubų, ruošiu labai paprastai: pasirinktą duoną supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir suberti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstyti aliejumi, pabarstyti džiovintomis žolelėmis ir kepti 180C 10 - 15 min.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą