2013 m. lapkričio 21 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai keksiukai su šokolado gabalėliais


Šokoladas...šokoladas...šokoladas. Visą dieną tik apie tai ir svajojau, apie kažką šokoladiško, sodraus ir saldaus. Man dažnai būna, kad užsimanau kažko ir butinai turiu gauti čia ir dabar. Taigi prisikankinusi su šiuo noru visą dieną, vakare skubėjau ieškoti šokoladinių keksiukų recepto ir bingo!
Atradau juos pas Neringą ir vienas, du, mažai pastangų reikalaujantys, bet puikūs, drėgni, bei mano skonio receptoriams skirti keksiukai.  O mano žmogus, kuris apskritai nėra didelis šokoladinių kepinių megėjas , taip pat valgė ir kartojo, kad gal visai nieko ir įsidėjo kelis į darbą, vadinasi tikrai skanu :)


Reikės:
200 ml miltų
100 ml cukraus
100 ml aliejaus
100 ml pieno
1 kiaušinio
1.5 v.š. tirštesnės uogienės ar džemo pasirinktinai (naudojau abrikosų)
1.5 v.š. karčiosios kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 g pieninio ar juodojo šokolado lašelių

Išplakti kiaušinį su cukrumi, aliejumi ir pienu. Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais, bei druska ir suberti į kiaušinių masę. Įdėti džemo ar uogienės, įberti šokolado lašelius ir viską gerai išmaišyti. Pilti 3/4 tešlos į pasiruoštas keksiukų formeles ir kepti 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 minučių arba, kol įkišus pagaliuką jis liks sausas.
Skanaus!


2 komentarai:

  1. Kur rasti šokolado lašelių? Ar galima vietoje kakavos naudoti šokoladą? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, šokolado lašeliu pirkau specializuotoje parduotuvėje, bet galite dėti tiesiog smulkintą :)
    Manau galite naudoti ir tirpintą šokoladą vietoj kakavos :)

    AtsakytiPanaikinti