2013 m. lapkričio 6 d., trečiadienis

Sterkas su sūrio ir krapų plutele



Oi kokia buvo skani vakarienė, ne tas žodis! Viskas paprasta, gan greit pagaminama, o tai man ypač svarbu darbo dienomis, kai laiko tikrai nėra daug ir kartais grįžus nesinori daugiau nieko, tik kristi į lovą. Tuomet išties gelbsti tokie receptai, skanūs, sotūs ir nereikalaujantys nei didelio produktų kiekio, nei pastangų.
Aš šiek tiek padauginau citrinos sulčių, bet skoniui tai nei kiek nepakenkė, žinau, kad butinai bandysiu ir su kitomis žuvimis.


Reikės:
4 sterko filė (arba savo pasirinktos žuvies)
1/3 stiklinės pieno
2/3 stiklinės "Džiugo" ar kito kietojo sūrio
4 v.š. džiuvesėlių
4 v.š. smulkintų krapų
2 v. š. lydyto sviesto
ketvirtadalis citrinos

Sterko filė supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir šiek tiek padruskinti, bei papipirinti. Pasiruoštus gabalėlius pamerkti į pieną. Dubenyje sumaišyti sūrį, džiuvesėlius ir krapus. Kepimo indą šiek tiek patepti sviestu, ištraukti po vieną žuvies gabalėlį iš pieno ir gerai apvolioti sūrio/džiuvesėlių mišinyje, kad apliptų. Dėti į kepimo indą ir tą patį pakartoti su likusiais gabalėliais. Ant žuvies išspausti citrinos sulčių ir pašlakstyti lydytu sviestu. Kepti 180C orkaitėje apie 20 - 25 minutes.
Skanaus! 


Receptas rastas:littlebcooks.blogspot.com

2 komentarai:

  1. Dievinu žuvį, bet su sūriu apvėliotos žuvies nekepu, nes vis atrodo, kad tas išsilydis ir gausis kaip pakelės kavinėje. Plaukia sūris ir vos vos kažkokios persenusios menkės. O čia pas Tave taip "krumskrums" atrodo skaniai, kad nusprendžiau būtinai išbandyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va, kadangi esi žuvies gerbėja, tai šis variantas Tau tikrai turi patikti,nes mums tas "krumskrums" čia labai tiko ir patiko:)

    AtsakytiPanaikinti