2013 m. lapkričio 17 d., sekmadienis

Sausainiai su šokolado gabalėliais ir riešutais


Šeštadienio popietei turėjau iškepti kanors saldaus ir skanaus o, kadangi į svečius dažniausiai nešamės keksus, pyragus, cheesecak'us ar įvairius pyragėlius, tai paįvairinimui sugalvojau, kad visai neblogai būtų patys paprasčiausi sausainiai, pagardinti šokolado gabalėliais ir lazdyno riešutais. Manieji šiek tiek panašūs į monstriukus, vienas už kitą grublėtėsni, nevienodo dydžio, storio, bet saldumynų megėjams tai visiškai nerūpėjo :)


Reikės:
100 g sviesto
50 g cukraus
50 g rudojo cukraus
180 g miltų
1 didesnio kiaušinio
1/2 a.š. kepimo miltelių
50 g lazdyno riešutų
70 g pieninio šokolado gabalėlių
žiupsnelio druskos

Minkštą sviestą išplakti su ruduoju ir baltuoju cukrumi iki purumo. Įmušti kiaušinį, plakti iki vienalytės masės. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, gerai išmaišyti, suberti šokolado gabalėlius, smulkintus riešutus, permaišyti. Šaukšto pagalba formuoti norimo dydžio sausainius ir dėti į kepimo popieriumi išklotą formą paliekant tarpus. Kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 12 15 minučių arba, kol pradės ruduoti.
Skanaus!


Aš formavau mažus, dviejų kąsnių sausainius.
Šokolado ir riešutų galite dėti daug daugiau, pagal savo skonį ir norus.

2 komentarai:

  1. Sveiki, dėkoju už šaunius receptus! :) bet prašau nedubliuoti skonių bloge receptų. Įkėlus naują receptą reiktų palaukti 10-15 min kol receptas atsiras, taip pat nederėtų spausti "refresh", nes automatiškai yra dubliuojami įkėlimai. Sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip tai mano klaida, ačiū už pastabas :)

    AtsakytiPanaikinti