2013 m. rugsėjo 5 d., ketvirtadienis

Granola pusryčiams... ir ne tik


Mums labai patinka šis riešutų, džiovintų vaisių ir sėklų mišinys.
Tobuli pusryčiai, kuriuos galima paskaninti jogurtu, pasukomis, o taip pat šviežiomis ar šaldytomis uogomis. Man tai puikus užkandis darbe prie puodelio arbatos ar vietoj deserto.
Orkaitėje gaminta granola taip pat labai skani, bet kažkodėl vis sugrįžtu prie šio recepto :)
Džiovintus vaisius ir riešutus galite dėti tokius, kokius mėgstate,o aš granolos neįsivaizduoju be džiovintų spanguolių, migdolų, lazdyno riešutų ir sezamo sėklų.


Reikės:
400 g avižinių dribsnių
150 g pasirinktų riešutų(naudojau migdolus ir lazdyno riešutus)
50 g kokosų drožlių
50 g sezamo sėklų ar linų sėmenų
100 g pasirinktų džiovintų vaisių(naudojau spanguoles ir šiek tiek džiovintų abrikosų, bei ananasų)
100 g sviesto
100 g rudojo cukraus
2 v.š. medaus

Į keptuvę berti avižinius dribsnius, smulkintus riešutus, smulkintus džiovintus vaisius, sėklas, kokoso drožles. Puode ištirpinti cukrų, sviestą, medų. Keptuvę su sausais ingredientais dėti ant ugnies ir užpilti sviesto/cukraus/medaus mišiniu ir nuolat maišant kepinti apie 10 min,o jei norite traškesnės granolos - ilgiau. Granolą atvėsinti ir tuomet supilti į sandarų indą, kurį laikyti sausoje vietoje.
Skanaus!


Receptas rastas:zaidimuaiskstele.lt

2 komentarai: