2013 m. rugsėjo 23 d., pirmadienis

Pusryčių bandelės su sėklomis


Pirmadienio rytą pasitinku su didžiuliu noru išsikepti kvapnių, minkštų, bei skanių bandelių. Ir nors mane užpuolė rudeninis virusas, bet su didžiule meile minkydama tešlą svajoju, kaip jas valgysiu su trintom avietėm, užsigerdama karšta arbata ir palindusi po šiltu užklotu. Iš tiesų jos puikios, keptos daugelį kartų, tinkamos tiek su uogiene, saldžiu kremu, tiek sumuštiniams, mėsainiams arba, kaip priedas prie įvairių mėgstamų salotų ir kitų patiekalų.


Reikės:
250 ml pieno
60 g sviesto
2 kiaušiniai
560 g miltų
2 a. š. druskos 
 2 v. š. cukraus 
2 a.š. sausų mielių
1 kiaušinio bandelėms aptepti
Įvairių sėklų mišinio

Į dubenį įpilti 100 ml pieno ir suberti mieles. Palikti 5 minutėms, kol mielės ištirps. Tuomet pašildyti likusį pieną puode su sviestu ir cukrumi, kol ištirps sviestas. Ataušinti iki kambario temperatūros ir įmušti kiaušinius.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti pieno, bei sviesto mišinį. Maišyti, kol gausis minkšta ir lipni tešla. Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti, kol tešla taps lygi, elastinga ir blizgi. Jei tešla labai limpa prie rankų - įmaišyti po šaukštą miltų, tik jokiu būdu nepadauginti, kad tešla nebūtų per kieta. Dėti tešlą į sviestu pateptą dubenį, uždengti rankšluosčiu ir šiltai kildinti apie 1 - 1,5 valandos. 
Tuomet  dar kartą perminkyti ir leisti pailsėti 10 minučių. Padalinti tešlą į 16 - 19 dalių, formuoti bandeles, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir kildinti, kol padvigubės apie 20 - 30  min. Bandeles patepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti pasirinktomis sėklomis ir kepti iki 180C orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apkeps. Ataušinti ant grotelių.
Skanaus!


Receptas rastas:sonatinos-receptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą