2013 m. rugsėjo 17 d., antradienis

Vištiena su obuoliais ir šonine


Iš tiesų net nemoku apsakyti žodžiais, koks tai skanus, nuostabus, greit paruošiamas ir visoks kitoks gerąja prasme patiekalas! Mums tai buvo tobula vakarienė, maniau užteks nešimuisi į darbą, bet liko vos keli gabalėliai :)
Aptikau šį gėrį pas Vilmą, bei pas Aguonėlę ir iškart nusprendžiau, kad gaminsiu artimiausiu metu, taigi ilgai laukti nereikėjo ir jau sekančią dieną lepinomės šiuo puikiu patiekalu.
Tik gaila, kad nuotraukose neišeina atskleisti viso skanumo, bet Jūs butinai pamėginkit ir patys suprasit!


Reikės:
6 vištienos šlaunelių be kaulo
1 svogūno
 šaltai rūkytos šoninės pagal skonį
1 rūgštesnio obuolio
200 g grietinėlės (pyliau daugiau)
2-3 šakelės šviežio čiobrelio
druskos, pipirų, česnako
sviesto ar aliejaus kepimui (naudojau ghee sviestą)

Šlauneles perpjauti į tris ar dvi dalis, įtrinti druska, pipirais, česnaku ir palikti kuriam laikui. Svieste pakepinti vištieną iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir dėti į pasiruoštą kepimo indą. Toje pačioje keptuvėje pakepinti pjaustytą svogūną, bei šoninę ir  jiems šiek tiek apkepus, sudėti kubeliais pjaustytą obuolį. Pakepinti apie kelias min., supilti grietinėlę, pagardinti čiobreliu, jei reikia įberti druskos, pipirų ir viską supilti į kepimo indą, kuriame ilsisi vištiena. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Aš troškinau šiek tiek ilgiau, taigi mano obuolių gabaliukai suminkštėjo ir pasislėpė padaže.
Skanaus!




4 komentarai:

  1. Kaip džiaugiuosi, kad patiko! :) Aš žiūriu į tavo nuotraukas ir man seilė tįsta prisiminus šitą skanumą neišpasakytą! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma, tikrai labai patiko!:) žinau, kad gaminsiu dar ne vieną kartą!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Buvo labai labai skanu, tik aš dar pridėjau papildomai geltonos cukinijos gabalėlį ir mažulytę raudonąją papriką, ir šaukštelį garstyčių :) mes kartosim :)

    AtsakytiPanaikinti