2013 m. rugsėjo 14 d., šeštadienis

Citrininis tiramisu


Nuostabus Tiramisu! Čia puikiai tinka citrinos rūgštumas, kuris susipinęs su gaivumu ir nors dievinu tą tikrąjį, klasikinį tiramisu, bet drįsčiau teigti, kad man šis variantas įdomesnis, bei galbūt šiek tiek skanesnis, nei įprastas. Paragavau vieną šaukštelį, antrą, trečią... eh manau reikės gaminti vėl :)
Receptą aptikau čia:saulėtavirtuve.lt ir nors mano sluoksniai nėra labai gražūs, bet skoniui tai nepakenkė, taigi rekomenduoju!


Maskarponės kremui reikės:
350 g maskarponės
250 g cukraus
280 g plakamosios grietinėlės
1 a.š. vanilės ekstrakto

Sirupui:
4 citrinų sultys
4-5 v.š. cukraus 
4 v.š. citrinų likerio

Citrinų kremui:
4 citrinų sultys
4 citrinų žievelės
200 g cukraus pudros
100 g sviesto (kambario temperatūros)
4 kiaušiniai

200 g sausainių Damų pirštelių

Citrininio kremo paruošimas: puode sumaišyti citrinų sultis, tarkuotas žieveles, kambario temperatūros sviestą, cukraus pudrą ir kiaušinius. Viską išplakti iki vientisos masės ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės.
Maskarponės kremo ruošimas: į dubenį sudėti maskarponės sūrį, suberti cukrų, vanilės ekstraktą ir viską išplakti iki purios masės. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakti grietinėlę ir ją po truputį įmaišyti į maskarponės masę.
Sirupo ruošimas: dubenyje sumaišyti citrinų likerį, sultis ir cukrų. Maišyti, kol cukrus ištirps.
Pasiruošti indą, taures arba stiklines tiramisu.
Jei reikia sausainus perlaužti, juos mirkyti į pasiruoštą sirupą,palaikyti keletą sekundžių ir dėti į indo apačią, kad uždengtų dugną. Ant sausainių paskleisti apie 2-3 šaukštus ( priklauso nuo dubenėlio ar taurių dydžio) maskarponės kremo,o ant viršaus apie 1-2 šaukštus citrinų kremo. Dėti antrą sluoksnį sirupe išmirkytus sausainius, maskarponės kremą ir galiausiai citrinų kremą.
Dėti į šaldytuvą per naktį. Puošti citrinos žievelėmis.
Skanaus!



3 komentarai: