2013 m. liepos 18 d., ketvirtadienis

Vištienos šlaunelės su voveraičių padažu



Pamačiusi turgelyje voveraites, sunkiai atsispiriu pagundai jų neįsigijusi, nes jas mėgstam visuose pavidaluose, tiek padažuose, troškiniuose, tiek įdaruose, sriubose arba paprasčiausiai su padažu. 
Šį paruošimo būdą tikrai visi žinote, taigi netuščiažodžiausiu ir nesakysiu, koks jis puikus ir nereikalaujantis daug pastangų, nes viskas čia ir taip aišku. Taigi visi kulniuojam į artimiausią turgelį, nusiperkam šio gėrio ir pasiruošiam nuostabius pietus ar vakarienę. Niam...:)


2 valgytojams reikės:
4 vištienos šlaunelės be kaulo(šlaunelių mėsos)
0.5l voveraičių
1 svogūnas
200 ml grietinėlės
2 v.š.sviesto(naudoju Ghi/Ghee)
Pipirai,druska
2-3 česnako skiltelės
Krapai 

  Šlauneles supjaustyti į 3 ar 4 dalis, jas padruskinti, papirinti, įspausti česnako ir palikti keliolikai minučių.
Voveraites apvirti 5-7 min.
Svieste iš abiejų pusių apkepti vištieną, kol gražiai apskrus, atidėti šiltai, kad neatvėstų.
Ten pat sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, šiek tiek apkepti ir sudėti apvirtas voveraites. Po keletos minučių supilti grietinėlę, palaukti, kol sutirštės, įberti druskos, pipirų ir gerą saują krapų.
Į lėkštę sudėti vištieną ir užpilti paruoštu padažu. 
Skanaus!



3 komentarai:

  1. Nužudei! Žiauriai skaniai atrodo, o ir receptas paprastutis :) būtinai bus išbandyta!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū:)
    Butinai išmėgink,juk paprasta kaip 2*2:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. wow!!!! Tobula vakarienė :)
    Jūsų patiekalai visi nuostabūs :) Sėkmės tobulėjant virtuvėje ;)

    AtsakytiPanaikinti