2013 m. liepos 12 d., penktadienis

Vištiena su kukurūzų dribsniais



Mėgstantiems vištieną šis paruošimo būdas tikrai patiks. Traški išorė ir sultingas vidus...mmm...taip norisi dar...ir dar. Galima valgyti kaip karštą patiekalą su daržovių salotomis arba kaip šaltą užkandį. Paprasta, bet juk paprastume ir slypi genialumas, tiesa?


Reikės:
8 vištienos blauzdelės
alyvuogių alieju
Druska,pipirai,šviežias čiobrelis,česnakas
Smulkinti kukurūzų dribsniai
Miltai
2 kiaušiniai(išplakti)

Vištieną pabarstome druska, pipirais, čiobreliu, tarkuotu česnaku, įpilame šiek tiek aliejaus, išmaišome ir paliekame pastovėti bent pusvalandį.
Kiekvieną gabalėlį mirkome į miltus, kiaušinio plakinį ir galiausiai į smulkintus kukurūzų dribsnius. Dedame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepame 180 C apie 40 min.

Salotos su feta:
Iceberg arba kitos salotos pasirinktinai
Pomidoras
Agurkas
Raudonasis svogūnas
Fetos sūris
Aliejus pasirinktinai(naudojau migdolų)
Balzamiko actas
Druska,pipirai,jei reikia

Salotos lapus suplėšome, pomidorą ,agurką, svogūną supjaustome, užpilame aliejaus, šiek tiek balzamiko acto, jei reikia padruskiname, papiriname, viską išmaišome, uždedame fetos sūrio gabalėlius ir skanaujame.






1 komentaras: