2013 m. liepos 23 d., antradienis

Sausainiai su rome mirkytomis razinomis ir šokolado gabaliukais



Šiuo metu oras tikrai ne vasariškas, greičiau primenantis rudenį, kai norisi konors sotaus, šildančio ir to, kas bent kažkiek pralinksmintų niurią dieną, kai už lango lyja ir nematyti saulės spindulių, kurie prasiskverbtų pro lango plyšį ir pakutentų nosies galiuką.
Ir nors sakoma, kad nebūna blogo oro, būna tik netinkama apranga ar blogas nusiteikimas, bet juk dabar pats vidurvasaris, kai to gero oro tikrai reikia, kad galėtumėm dar bent kažkiek pasidžiaugti vasaros malonumais, nes jau tuoj jos vietą užims auksaspalvis ruduo (bet jokiu būdu tai nėra blogai):)
Taigi vieną lietingą rytą lepinomės šiais aromatingais sausainiukais. Iš tiesų labai paprastai pagaminami, bei puikaus skonio. Išmėginkit!


Reikės:
75 g razinų
125 g miltų
30 g avižinių dribsnių
1 a.š.kepimo miltelių
55 g rudojo cukraus
55 g cukraus pudros
1 kiaušinis
1 a.š.vanilės ekstrakto
2-3 v.š.aliejaus
50 g smulkintų juodojo šokolado gabalėlių 
romo razinoms

Pamerkti razinas rome, kad apsemtų ir palaikyti bent porą valandų.
Į dubenį išsijoti miltus, sudėti kepimo miltelius, cukrų, cukraus pudrą ir avižinius dribsnius.
Kitame dubenyje išplakti kiaušinį su vanilės ekstraktu ir šią masę supilti į miltų mišinį.
Įpilti 2 šaukštus aliejaus ir minkyti tešlą. Jei trūksta įpilti dar vieną šaukštą, kad tešla taptų vientisa. Sudėti smulkintus šokolado gabalėlius ir razinas. Dar kartą viską perminkyti.
Įkaitinti orkaitę iki 190C.
Tešlą padalinti į 13-15 gabalėlių, formuoti rutuliukus, dėti ant kepimo popieriaus, palikti tarpus ir šaukšto pagalba šiek tiek prispausti. Kepti apie 15 min.
Skanaus!


Receptas rastas:FoodieBaker.com


2 komentarai:

  1. Dievinu kepinius, ledus, šokoladą etc. su rome mirkytomis razinomis! Tik sausainių kepti nemėgstu... Man smagiau kokį pyragą vienam "bliūde" sumakaluot :)
    Bet paklausiu - o avižiniai dribsniai paprasti - ilgai verdami ar greito paruošimo?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi šie sausainiukai pagaminami tikrai lb greit,vienas,du ir jau galima mėgautis,juk pyragai kartais tikrai pabosta,bent jau man:)

    Dribsnius naudojau paprastus.Iš tiesų norėjau greito paruošimo,bet,kadangi jų neturėjau,tai tiko ir tokie,tikrai reikalo nepagadino:)

    O pyragus su tokiomis razinomis dievinu ir aš,mmm...skanumas neišpasakytas:)

    AtsakytiPanaikinti