2014 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

Kreminė porų ir bulvių sriuba


Posakis, kad genialumas slypi paprastume čia puikiai dera. Iš tikrųjų labai skani sriuba. Labai labai. Bet tikriausiai aš tą patį kartoju apie visas kremines ir trintas sriubas. Jos man pačios skaniausios ir pačios pačiausios. Tokios sriubos man puikiai atstoja pagrindinį valgį, nes valgau ne vieną, o kartais ir net ne dvi porcijas. 
Ši sriuba iš kelių ingredientų, labai greit paruošiama, o viską pagardinus džiovintu čiobreliu tampa dar gardesnė.



Reikės:
100 g sviesto
500 g pjaustyto poro ( baltosios dalies)
1 didelio svogūno
600 ml vištienos sultinio
4 nedidelės bulvės
druskos, pipirų
džiovinto čiobrelio
grietinės ar grietinėlės
krapų

Puode išlydyti sviestą ir suberti pjaustytus porus, bei svogūną. Troškinti ant mažos ugnies apie  10 - 15 minučių, kol suminkštės. Sudėti kubeliais pjaustytas bulves, įberti džiovinto čiobrelio, šiek tiek pakepinti ir užpilti pasiruoštu sultiniu. Virti, kol bulvės suminkštės, nuimti nuo ugnies, įberti krapų ir viską sutrinti elektriniu trintuvu. Pavirti dar keletą min., pagardinti druska, pipirais, bei grietine.
Skanaus!



Receptas rastas:thefoodfox.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą