2014 m. vasario 18 d., antradienis

Trinta pomidorų ir paprikų sriuba


Paskutiniu metu neatrandu laiko naujų receptų išmėginimui. Nieko nespėju arba visiškai nebemoku planuoti laiko, o jei dar prisideda įvairios peršalimų ligos, tai tenka pasitenkinti kokiu nors neypatingu ir paprastai pagaminamu patiekalu, kuris tikrai nevertas atsidurti tinklaraštyje. 

Kažkada minėjau, kad sriubas labai mėgstu ir jas galėčiau valgyti kasdien, o kai už lango oras dar nelepina, tai trintos sriubos puikiai gelbsti dėl sotumo ir ypač greito paruošimo. 

Keletą dienų svajojau apie sodrią, kvapnią, sočią pomidorų sriubą. Ji išties puiki!


Reikės:
1 vidutinio dydžio raudonosios paprikos
600 g konservuotų savose sultyse pomidorų be odelių
2 vidutinio dydžio svogūnų
3 česnako skiltelių
3 v.š. pomidorų pastos
500 ml vištienos ar daržovių sultinio
1/2 a.š. rūkytos paprikos
alyvuogių aliejaus kepimui
druskos, pipirų pagal skonį
1 a.š. rudojo cukraus
sauja baziliko lapelių
fetos sūrio
šlakelio grietinėlės

Ant grill keptuvės arba orkaitėje su trupučiu aliejaus apkepti pjaustytą papriką, kol gražiai apskrus. Dideliame puode ant alyvuogių aliejaus pakepinti pjaustytą svogūną ir česnaką, kol suminkštės. Pagardinti druska, pipirais. Sudėti trintus pomidorus, keptą papriką, pomidorų pastą, bazilikų lapelius,rudąjį cukrų ir viską patroškinti apie 5 - 7 minutes. Supilti pasiruoštą sultinį, sumažinti ugnį ir leisti sriubai virti apie 30 min., jei reikia įberti druskos, bei pipirų. Puodą nukelti nuo ugnies ir sutrinti elektriniu trintuvu ar virtuvės kombainu.  Paskaninti šlakeliu grietinėlės, fetos sūriu, šviežiu baziliku.
Skanaus! 


12 komentarų:

  1. Turėtų būt skanu paprika ir pomidorai kartu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Niam niam :) Tokias megstu ir as. Kaip sykis vakar panasia ir valgiau, tik dar gabaliukas uzsilikusios cukinijos buvo, tai ir ta sudejau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ooo nebūčiau pagalvojus su cukinija, liuks idėja :)
      Aš ją ir vakar valgiau, ir šiandien,o dabar gailiuos, kad per mažai išviriau :)

      Panaikinti
  3. Neringa, atrodo ispudingai skaniai Tavo sriuba. Kai as gaminu panasia sriuba, paprikas kepu orkaiteje be folijos, taip pat cesnaka ir pomidora. Taciau tikrai zinau, kad tokia sriuba yra nerealiai skani:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Odeta, kaip malonu! :)
      Taip, šį variantą su orkaitėje keptomis daržovėmis žinau, bet kažkodėl niekada nepabandau, o manau, kad derėtų, taigi sekantį kartą butinai pasinaudosiu šiuo patarimu :)

      Panaikinti
  4. Pataisyti reikėtų rašymo stilistiką. Jeigu "reikės", tai ko - paprikos, ne "paprika" etc. Ir sriubos nereiktų tiekti suflė indeliuose. Tiesiog patarimas ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už pastebėjimą, butinai pataisysiu :)

      Dėl sufle indelių, tai manieji savo išvaizda išties į juos panašūs, bet tikrai daug didesni. Tikruosius sufle gaminu jiems skirtuose ir žymiai mažesniuose. Tai užkepėlių indeliai prie kurių buvo dar ir pinti krepšeliai, bet nemanau, kad kažkas blogo juose patiekti ir sriubą :)

      Labai malonu, kad apsilankot :)

      Panaikinti
  5. Ir aš panašias verdu, kai ima kibt sloga. Skaičiau, kad raudonos spalvos daržovės geriau maistingasias savybes atiduoda pakaitintos, tai paprikų ir pomidorų duetas su raudonais svogūnais turėtų būti tikra bomba :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai super skani bomba! :) pomidorų sriuba apskritai yra gėrių gėris :)

      Panaikinti