2014 m. vasario 25 d., antradienis

Kepta lašiša su gaiviu žaliuoju padažu


Viskas čia taip paprasta, taip elementaru ir užima mažai laiko, bet tokius pietus būtų negėda patiekti net įmantriausiam svečiui. Žinoma tam ,kuris mėgsta žuvį. Pavyzdžiui mano žmogus nėra megėjas keptos lašišos, jis kur kas mieliau renkasi sūdytą ar rūkytą, valgo ją salotose, sumuštinius, bet labai retai keptą. Na pasigaminau sau, nematau bėdos maisto gaminti atskirai, jei tik turiu tam laiko, bet pamatęs šį patiekalą paklausė ar dar liko, teigė, kad galbūt ir jis norėtų paragauti. Na ir žinoma liko nenusivylęs, o aš nei kiek nenustebau, nes žinojau, kad taip ir bus, juk ne pirmą kartą :)


2 porcijoms reikės:
Keptai lašišai:
Dviejų lašišos pjausnių/didkepsnių
1 tarkuotos citrinos žievelės
1/2 spaustų citrinos sulčių
druskos, pipirų
žiupsnelis rudojo cukraus

Lašišos kepsnelius nusausinti, iš abiejų pusių apibarstyti druska, pipirais, žiupsneliu rudojo cukraus, citrinos žievelėmis ir apšlakstyti citrinos sultimis. Atsargiai įtrinti ir palikti pusvalandžiui. Gerai įkaitinti grill keptuvę (arba paprastą su lašeliu aliejaus) ir apkepti lašišą iš abiejų pusių po 5 - 8 minutes.

Žaliajam padažui: 
200 g lieso natūralaus jogurto
 sauja gražgarsčių (rukolos) 
sauja špinatų lapų 
šakelė mėtos
fetos pagal skonį
druskos
1/3 citrinos sulčių

Visus ingredientus sudėti į specialų indą ir sutrinti elektriniu trintuvu ar virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Pridėti, jei kažko trūksta pagal savo skonį ir poreikius. 

Lėkštėje išdėlioti gražgarstes, dėti lašišą ir užpilti pasiruoštu padažu.
Skanaus!



  • Prie šio patiekalo mums labai tiko kepti pomidorai su šlakeliu balzamiko acto.
  • Vietoj gražgarsčių galite dėti tik špinatus, tuomet padažo skonis bus švelnesnis. Taip pat jį galite pagardinti bazilikais.
  • Likusį padažą galite panaudoti makaronams, sumuštiniams ar prie bet kokios kitos keptos žuvies, bei paukštienos.

4 komentarai:

  1. Labai mėgstam lašišą ir tas padažas tikrai skaniai skamba.. jei tik namie bent kartais būtų špinatų, rukolos ir mėtų būtų išvis gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Padažas iš tikrųjų čia labai labai tiko, toks gaivus, sodraus skonio, tiesiog liuks !:) reikės išmėginti ir su kitomis žuvimis :)

      Panaikinti
  2. Tobulai! Taip ir norisi į svečius :)

    AtsakytiPanaikinti