2014 m. gegužės 13 d., antradienis

Kreminė voveraičių sriuba


Tai mano paskutinės šaldytos voveraitės nuo praeitos vasaros. Dabar telieka su nekantrumu laukti šviežių, o tuomet gaminti, gaminti ir dar kartą gaminti. Niekada neatsivalgau voveraičių grietinėlės padaže su daug krapų ir žinoma šviežiomis bulvėmis. Man tai apskritai vienas iš mėgstamiausių patiekalų, topų topas, kuris neatsibosta ir tikriausiai neatsibos. Na, o, kadangi šių grybų dar teks palaukti, tai sunaudojau paskutines atsargas šiai kreminei ir labai skaniai sriubai. Žinoma, šaldytos voveraitės nėra tokios skanios kaip šviežios, bet patikėkit manimi, kvapas, kuris pasklinda po visus namus tikrai ne ką prastesnis, o ir skonis tikrai puikus.


Reikės:
300 g šviežių ar šaldytų voveraičių
800 ml sultinio
2 vidutinio dydžio bulvių
1 svogūno
1 poro baltosis dalies
150 ml grietinėlės
1 1/2 v.š. sviesto
druskos, pipirų
čiobrelių, petražolių

Svieste apkepti pjaustytą svogūną, porą ir šiek tiek apvirtas voveraites. Viską sudėti į puodą, užpilti pasiruoštu sultiniu ir pavirti apie 8 minutes. Sudėti išvirtas bulves, nukelti puodą nuo ugnies ir viską sutrinti  elektriniu trintuvu. Pagardinti druska, pipirais, supilti grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinti, bet neužvirti. Pagardinti čiobreliais ar petražolėmis.
Skanaus!


Receptas rastas:zaidimuaiskstele.lt


1 komentaras: