2014 m. gruodžio 29 d., pirmadienis

Kreminė burokėlių sriuba su baravykais


Esu mačiusi ne vieną receptą kreminės/trintos burokėlių sriubos. Jau ilgą laiką norėjau pasigaminti, paragauti, nes atrodė, kad tai turėtų būti super skanu. Ypač rekomenduoju tiems, kurie yra šios puikios lietuviškos daržovės gerbėjai, nes man tai išties atradimas. Turių išsisaugojusi receptą su džiovintomis slyvomis, taip pat pačios paprasčiausios, kurios sudėtis burokėliai ir daug svogūnų, bet aš visą šį reikalą šiek tiek patobulinau pagal save, nes burokėlio, fetos ir baravykų derinys yra tobulas. Pagaminimas visiškai paprastas, o ir priedus galite pasirinkti, kokius mėgstate.


Reikės:
4 vidutinio dydžio arba 3 didesnių burokėlių
saujos šaldytų baravykų (tiks džiovinti)
1 svogūno
1/3 poro baltosios dalies
2 česnako skiltelių
500 ml vištienos sultinio
alyvuogių aliejaus
fetos
lazdyno riešutų
čiobrelio
druskos, pipirų
grietinėlės

Visų pirma pasiruošti burokėlius, t.y. kiekvieną susukti į foliją ir iškepti orkaitėje, kol bus minkšti.
Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus, apkepti pjaustytą svogūną ir porą, o jiems suminkštėjus suberti smulkintas česnako skilteles. Suberti smulkintus baravykus, įberti pipirų, druskos. Sutarkuoti burokėlius (burokine tarka) ir visą masę sudėti į svogūnų, porų ir česnakų mišinį. Apkepti. Pasiruošti vištienos sultinį ir jam užvirus sudėti burokėlių bei daržovių masę. Pavirti 5 - 7 minutes ir viską sutrinti elektriniu trintuvu. Jei reikia pagardinti druska, pipirais. Į lėkštę pilti sriubą, užberti smulkinto fetos sūrio, smulkintų lazdyno riešutų, šviežio čiobrelio. Taip pat galima viską pagardinti grietinėle.
Skanaus!





40 komentarų: