Visą dieną darbe svajojau apie makaronus.
Nežinojau nei kokius gaminsiu, nei su kuo, bet nebuvo jokio skirtumo, nes juos galiu valgyti, kad ir su paprastu sūriu ar sviesto gabalėliu.
Man makaronai puiki alternatyva, kai neturiu laiko, kai norisi greitos vakarienės, kai noriu sunaudoti šaldytuvo likučius ir sočiai pavalgyti.
Kaskart galima prisigalvoti įvairių variacijų, įvairių priedų ir padažų jiems pagardinti.
Šįkart miško grybai, fetos sūris, vištiena.
Net neturiu, ką pridurti,nes vakarienė buvo labai labai skani :)
Idėją pasiskolinau iš čia, bet patobulinau pagal save.
Reikės:
300 g vištienos filė
200 g pasirinktų makaronų
200 g miško grybų (naudojau raudonikius ir baravykus)
200 ml grietinėlės
1 nedidelis svogūnas
50 g fetos sūrio
druskos,pipirų,šiek tiek vištienos prieskonių
vištienos prieskonių(nebutinai)
2 česnako skiltelės
petražolės
alyvuogių aliejaus
Visų pirma sudėti virti makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
Kol makaronai verda, nedideliais gabalėliais supjaustyti vištienos filė, apibarstyti druska, pipirais, prieskoniais, įtarkuoti česnako, viską išmaišyti ir kepti ant alyvuogių aliejaus, kol gražiai apskrus.
Iškepusią vštieną padėti šiltai ir toje pačioje keptuvėje apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną, o kai jis suminkštės sudėti gerai nuplautus ir nedideliais gabalėliais pjaustytus grybus. Kai grybai iškeps, viską užpilti grietinėle ir troškinti, kol sutirštės. Jei reikia įberti druskos, pipirų.
Išvirusius makaronus sumaišyti su padažu ir dėti į lėkštę. Ant viršaus išdėlioti vištienos gabalėlius,pabarstyti fetos sūriu ir kapotomis petražolėmis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą