Patys papraščiausi skrebučiai, kurie ypač tinkami prie trintų sriubų, įvairių salotų, o taip pat labai skanu valgyti tiesiog vienus. Man jie tokie skanūs, kad prisikepu dvigubai ir tada valgau užsigerdama sultiniu arba pasidarau sau šventę ir juos skanauju su keptomis česnakinėmis krevetėmis.
Aš kepiau atskiras riekeles, bet galimas ir kitas paruošimo variantas, tuomet reikia padaryti įstrižas įpjovas, patepti pasiruoštu sviestu ir kepti nepjaustytą.
Reikės:
prancūziško batono
50 g sviesto
2-3 česnako skiltelių
2 v.š. pasirinktų žalumynų (naudojau petražoles, krapus, čiobrelį)
žiupsnelis druskos
Kambario temperatūros sviestą išsukti su traiškytu česnaku, žalumynais, druska (aš viską sudėjau į specialų indą ir sutryniau trintuvu/blenderiu).
Prancūzišką batoną supjaustyti nedidelėmis riekelėmis, aptepti sviesto mišiniu ir kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 10 min. arba, kol šiek tiek apskrus.
Skanaus!
Aš kepiau atskiras riekeles, bet galimas ir kitas paruošimo variantas, tuomet reikia padaryti įstrižas įpjovas, patepti pasiruoštu sviestu ir kepti nepjaustytą.
Reikės:
prancūziško batono
50 g sviesto
2-3 česnako skiltelių
2 v.š. pasirinktų žalumynų (naudojau petražoles, krapus, čiobrelį)
žiupsnelis druskos
Kambario temperatūros sviestą išsukti su traiškytu česnaku, žalumynais, druska (aš viską sudėjau į specialų indą ir sutryniau trintuvu/blenderiu).
Prancūzišką batoną supjaustyti nedidelėmis riekelėmis, aptepti sviesto mišiniu ir kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 10 min. arba, kol šiek tiek apskrus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą