Už kelių dienų gražiausios metų šventės, taigi, jei dar nespėjote išsikepti puikių, traškių ir išties skanių kūčiukų, dabar pats laikas. Nemeluosiu, juos kepiau pirmą kartą, bet žinau, kad po šio karto jų bus daug daugiau.
Reikės:
50 g cukraus
550 g miltų
20 g šviežių mielių
250 ml pieno
50 ml aliejaus
1 kiaušinio
2 - 3 v.š. aguonų
žiupsnelio druskos
Mieles ištirpinti šiltame piene kartu su 2 v.š. cukraus ir 2 v.š. miltų. Palikti kol pakils. Likusius miltus bei cukrų supilti į dubenį, įmušti kiaušinį, supilti aliejų, suberti aguonas, druską ir pakilusias mieles. Viską gerai išmaišyti ir padėti šiltai, kad tešla pakiltų, apie 20 - 25 minutes.
Iš tešlos formuoti plonas virveles, supjaustyti mažais gabalėliais ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kūčiukus kepti 180C orkaitėje apie 15 - 20 minučių arba kol gražiai paruduos.
Šie kūčiukai nėra saldūs, taigi smaližiams vertėtų įberti daugiau cukraus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą