2014 m. gruodžio 22 d., pirmadienis

Kūčiukai

Laikas lekia nepastebimai greitai. Taip greitai, kad tinklaraščio pildymas visą vasarą ir rudenį buvo nustumtas į šalį. Nebuvo laiko, o galbūt ir noro gaminti tai, ką norėčiau parodyti ir kuo pasidalinti. Tas pomėgis ir pamišimas dėl maisto gaminimo niekur nedingo ir tikiuosi, kad dar ilgai nedings, nes gaminu daug, ne tik sau, bet vyrui, draugams bei šeimos nariams. Nesiteisinu, nemanau, kad reikia, tikiuosi draugausime toliau ir su šypsena veide skaitydama Jūsų komentarus džiūgausiu kaip mažas vaikas.

Už kelių dienų gražiausios metų šventės, taigi, jei dar nespėjote išsikepti puikių, traškių ir išties skanių kūčiukų, dabar pats laikas. Nemeluosiu, juos kepiau pirmą kartą, bet žinau, kad po šio karto jų bus daug daugiau.

Šie kūčiukai pagerinti, taigi tiks ne visiems dėl juose esančių kiaušinių ir pieno, bet mes nesame visiško sauso pasniko gerbėjai, taigi... :) 

Reikės:
50 g cukraus
550 g miltų
20 g šviežių mielių
250 ml pieno
50 ml aliejaus
1 kiaušinio
2 - 3 v.š. aguonų
žiupsnelio druskos

Mieles ištirpinti šiltame piene kartu su 2 v.š. cukraus ir 2 v.š. miltų. Palikti kol pakils. Likusius miltus bei cukrų supilti į dubenį, įmušti kiaušinį, supilti aliejų, suberti aguonas, druską ir pakilusias mieles. Viską gerai išmaišyti ir padėti šiltai, kad tešla pakiltų, apie 20 - 25 minutes.
Iš tešlos formuoti plonas virveles, supjaustyti mažais gabalėliais ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kūčiukus kepti 180C orkaitėje apie 15 - 20 minučių arba kol gražiai paruduos. 
Skanaus!


 Šie kūčiukai nėra saldūs, taigi smaližiams vertėtų įberti daugiau cukraus.

Receptas rastas:neringa-blogas.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą