Tai vienas iš tų užkandžių, kuris per Naujametinį vakarėlį dingo akimirksniu. Marinavau tiek juodas, tiek žalias alyvuoges, bet foto padaryti nepavyko, taigi šį skanumyną teko pakartoti atradus šaldytuve stiklainėlį žaliųjų alyvuogių. Puikus užkandis draugų pasisedėjimui ir nepamainomas prie vyno. O už receptą dėkoju Dovilei :)
Beje, su alyvuogėmis draugystę pradėjau tik prieš gerus pora metų, nes kažkodėl buvau įsitikinusi, kad jų nemėgstu, kad jos netinkamos mano skoniui, bet....viską matote patys :)
Indelis žalių alyvuogių
3 skiltelės česnako
šakelė petražolių
0,5 a.š. rūkytos paprikos miltelių
3 a.š. balzamiko acto
6 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. sojos padažo
1 a.š. medaus
citrina
Alyvuoges be skysčio suberti į indą, užpilti aliejumi, suberti kapotas petražoles ir sutraiškytą česnaką. Įpilti sojos, balzamiko acto, įdėti medaus, įberti rūkytos paprikos miltelių, įtarkuoti citrinos žievelės ir išspausti sultis. Viską išmaišyti
ir palikti marinuotis mažiausiai porai valandų.
Su alyvuogėmis visiems matyt reikia laiko susidraugauti. Aš, kol dar nebuvau jų ragavusi, irgi perskaičiau, kad ne visi ja mėgsta. Todėl iš karto nusprendžiau, kad man jos patiks. Neklydau :)
AtsakytiPanaikintiTodėl ir džiaugiuosi, kad vis dėl to išdrįsau jų paragauti, nes tokio gardumyno nevalgyti būtų nuodemė :):)
PanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiLabai labai patiko!:)
PanaikintiAčiū!:)