Sekmadienio popietei norėjau konors paprasto, greit pagaminamo ir saldaus. Kaip tik reikėjo sunaudoti žemės riešutų sviesto likutį ir akis užkliuvo už šio recepto. Minimalios laiko sąnaudos, mažai produktų ir štai mėgaujamės trapiais ir puikaus skonio sausainiais prie popietinės arbatos. Jie tikrai puikūs!
Reikės:
1 puodelio žemės riešutų sviesto (200ml)
3/4 puodelio cukraus
1 didelis kiaušinis
1 a.š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
Žemės riešutų sviestą išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, bei kepimo milteliais. Įmušti kiaušinį, vėl paplakti ir rankomis formuoti grakiško riešuto dydžio rutukiukus, kuriuos šiek tiek paploti, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šakutės pagalba paspausti kryžmai, kad susidarytų grotelės. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 minučių. Išimti tik atvėsusius,nes iškepti jie būna labai minkšti.
Skanaus!
Receptas rastas:forellesreceptai.lt
mmm kai skaniai :):) niam niam, bandysiu:D
AtsakytiPanaikintiTikrai bandyk,nes pagaminami labai paprastai,o skonis puikus!:)
AtsakytiPanaikintio miltų nereikia nei trupučio?Pagal receptą tai skystoka turėtų gautis tešla,kaip tada tuos rutuliukus suformuoti?
AtsakytiPanaikintiMiltų tikrai nereikia ir tešla nesigauna skysta :) Tik iškepę jie labai minkšti ir birūs, taigi išimti rekomenduoju tik atvėsusius :)
AtsakytiPanaikinti