Kadangi esame pakankamai dideli saldomanai, mūsų namuose dažnai kvepia pyragais, sausainiais ir kitais kepiniais. O kaip gi kitaip, kai laukančių kepinių eilėje yra begalės, kurių vis daugėja....ir daugėja.
Ir nors visada norisi išmėginti kažką naujo, neragauto, bet yra gardėsių, kuriuos kepu gan dažnai, neišimtis ir šis keksas, pakerėjęs mus savo traškia, riešutine plutele.
Reikės:
110g minkšto sviesto
220g varškės(naudojau trintą)
150ml cukraus
2 kiaušinių
1.a.š.vanilinio cukraus
280g miltų
1.a.š.kepimo miltelių
60ml pieno
150g šokolado gabaliukų
Kekso pabarstymui:
3v.š.cukraus
1.a.š.cinamono
4-5v.š.smulkintų migdolų riešutų
Išsukti minkštą sviestą, varškę, kiaušinius ir cukrų iki vientisos masės.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, vanile, suberti į kiaušinių masę ir viską gerai išmaišyti. Suberti smulkintus šokolado gabaliukus ir tešlą supilti į riebalais pateptą kepimo formą. Kekso viršų apibarstyti mišiniu iš riešutų, cinamono ir cukraus.
Kepti 180 C orkaitėje apie 50 min., arba tikrinti mediniu pagaliuku, kol bus iškepęs.
Skanaus!
Receptas rastas:Jovita.lt.
Labai skaniai atrodo! :) o kokio skersmens ši kepimo forma?
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū,Gintare:)
AtsakytiPanaikintiForma 24cm skersmens.