Skubėjom į svečius, taigi reikėjo greitai paruošiamo užkandžio.
O, kadangi šaldytuvas parodė savo kaprizus ir nieko įmantresnio nepasiūlė, pagaminau šiuos svogūnų žiedus.
Skaniausia valgyti tik ką iškeptus, tuomet jie būna traškūs, bet ir atvėsę kaip mat dingo nuo stalo.
Reikės:
2 vidutinio dydžio svogūnų
100 g miltų
2 kiaušinių tryniai
1 kiaušinio baltymas
1 v.š.aliejaus ir aliejaus kepimui
150 ml pieno
Druska, pipirai
Išsijoti miltus į dubenį, įberti žiupsnelį druskos, padaryti duobutę, supilti dviejų kiaušinių trynius ir šaukštą aliejaus. Išmaišyti, įpilti pieno, permaišyti ir palikti pailsėti 30-iai minučių. Kiaušinio baltymą išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Nulupti svogūnus, juos supjaustyti apie 1 cm pločio griežinėliais ir išardyti žiedais. Pabarstyti druska, pipirais ir panardinti į pasiruoštą tešlą. Įkaitinti aliejų (jo reikės tiek,kad šiek tiek apsemtų svogūnų žiedus), nuvarvinti tešlos perteklių ir kepti iki gražios auksinės spalvos, vis pavartant apie 3-4 min.
Skanaus!
Išsijoti miltus į dubenį, įberti žiupsnelį druskos, padaryti duobutę, supilti dviejų kiaušinių trynius ir šaukštą aliejaus. Išmaišyti, įpilti pieno, permaišyti ir palikti pailsėti 30-iai minučių. Kiaušinio baltymą išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Nulupti svogūnus, juos supjaustyti apie 1 cm pločio griežinėliais ir išardyti žiedais. Pabarstyti druska, pipirais ir panardinti į pasiruoštą tešlą. Įkaitinti aliejų (jo reikės tiek,kad šiek tiek apsemtų svogūnų žiedus), nuvarvinti tešlos perteklių ir kepti iki gražios auksinės spalvos, vis pavartant apie 3-4 min.
Skanaus!
Super:) Man gal būtų per daug tešlos, nes aš tiesiog nemėgstu jos, bet tas vidinis svogūnų aromatas ir skonis užburia. Pas mus irgi dingtų nuo stalo tuoj pat:)
AtsakytiPanaikintiDėl tešlos,tai žinoma,galima ir mažiau,bet mums buvo pats tas:):)
AtsakytiPanaikinti