Buvau visiškai pamiršusi tokį puikų, greit pagaminamą ir super gardų užkandį. Ir nors kalorijų jame nemažai, o ir patys spragėsiai gan rieboki, bet nieko blogo tame nematau, kai viskas valgoma su saiku. Pagardinti Džiugo sūriu jie valgėsi dar skaniau, taigi vakarojant su draugais ar žiūrint filmą toks užkandis pats tas ir tikrai šimtą kartų geriau, nei parduotuviniai traškučiai ar popcornai, kurie pardavinėjami maišeliuose ir šildomi mikrobangų krosnelėje.
Reikės:
50 g kukurūzų spragėsių
aliejaus kepimui
2 v.š. lydyto sviesto
50 g tarkuoto Džiugo sūrio
druskos (nebutinai)
Gilioje keptuvėje įpilti aliejaus tiek, kad šiek tiek apsemtų dugną ir labai gerai įkaitinti. Sudėti spragėsius, uždengti dangčiu ir laukti, kol visi išsproginės, o karts nuo karto pakratyti keptuvę, kad nepridegtų ir, kad išsproginėtų visi kukurūzai (mano keptuvė gan nedidelė, tai kepiau per tris kartus). Kai sproginėjimas visiškai liaujasi, atidengti dangtį ir visus spragėsius sudėti į indą, užpilti lydytu sviestu, viską labai gerai išmaišyti, užberti sūrio, druskos ir dar kartą permaišyti.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą