Šie skrebučiai būtų tobuli tobuliausi, jei juos paskanintumėm miško grybais, bet, kadangi aš juos taupau padažams, tai kuo puikiausiai ir skaniausiai jie susivalgė su pievagrybiais. Va toks maistas yra mano maistas, taigi galėčiau valgyt, kad ir kasdien, o fetos sūrį be proto dievinu, dedu kur papuola ( na perdėjau, ne visur) ir visada būna beprotiškai skanu. Pvz kiaušinienė su feta ir špinatais, arba paprastos paprasčiausios salotos su pomidorais ir feta, o kur dar burokėlis pagardintas šiuo puikiu sūriu.
Reikės:
4 riekės pasirinktos duonos (naudojau ciabatta)
alyvuogių aliejaus
sviesto (naudojau Ghee)
200 g pievagrybių
2 skiltelės česnako
fetos sūrio
petražolių
citrininio čiobrelio
pipirų, druskos
Duoną supjaustyti vidutinio dydžio riekėmis, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir paskrudinti orkaitėje, kol šiek tiek apskrus. Česnaką susmulkinti, keletą sekundžių apkepti svieste, pievagrybius nuvalyti, pjauti į tris ar keturias dalis ir berti į keptuvę prie česnakų. Apkepti iš abiejų pusių, kol paruduos, o prieš baigiant kepti pabarstyti druska ir maltais pipirais. Ant duonos dėti dar šiltus grybus, pabarstyti trupintu fetos sūriu ir galiausiai petražolėmis, bei čiobreliais.
Skanaus!
Ir aš labai mėgstu fetos sūrį:) O tokį sumuštinuką mielai prie taurės vyno suragaučiau. Labai gražiai atrodo:)
AtsakytiPanaikintiOdeta, ačiū už pagyras sumuštinukams :) va kaip tik prie vyno taurės juos ir skanavau:):)
AtsakytiPanaikintiŽiauriai skanu... suskanauti, net nespėjus įamžinti, teks kartoti :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :)
Panaikinti